WOZ waarde berekenen
Van welk adres wilt u de WOZ-waarde?
Hoe werkt WOZ

De Waardering Onroerende Zaken (WOZ) houdt de waarden bij van alle woningen in Nederland. Deze waarden komen tot stand doormiddel van woningvergelijkingen binnen de gemeente. Elke gemeente levert WOZ waardes aan.

Wilt u de WOZ waarde weten van een bepaald adres? Vul hier het adres in en druk op de oranje zoek knop.

De resultaten van de WOZ waarde zal automatisch ingeladen worden op deze site.

WOZ waarde bezwaar

De waardering onroerende zaken berekent elk jaar een WOZ waarde voor woningen aan de hand van de verkoop waarde. Wanneer er geen verkoopwaarde bekend is van de woning wordt de woning vergeleken met een woning uit dezelfde omgeving.

Deze systematische vergelijking houdt rekening met de verkoopprijs van een woning uit de buurt. Worden er woningen in de buurt voor een hogere prijs verkocht dan is de kans groot dat de WOZ waarde bij alle woningen stijgt. Het analyseren van verkoopprijzen gebeurt het hele jaar door bij de gemeente.

Deze prijsanalyses van de gemeentes worden doorgegeven zodat alle WOZ waardes van woningen digitaal op te vragen zijn.

De WOZ waarde van een woning kan met enkel een adres gratis worden opgevraagd. Vul het adres in en de WOZ waarde zal automatisch getoond worden via de website.

Ook is het mogelijk om extra informatie op te vragen via onze website.

Online bezwaar maken

U kunt bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ waarde. Er zijn ook bedrijven die daar gespecialiseerd in zijn en u graag helpen omdat zij daar aan verdienen.

Maar u kunt dit ook prima zelf doen. U kunt hier een voorbeeldbrief vinden die u zelf kunt invullen en naar uw gemeente kunt toesturen.

WOZ waarde niet zichtbaar?

U vult een adres in op de website en er is geen WOZ waarde zichtbaar? Dat kan verschillende redenen hebben:

  1. Woning is niet door de gemeente beoordeeld
  2. Het pand waar u de WOZ van zoekt is geen woning
  3. Woning is slechts enkele maanden oud

WOZ Procestijd

De gemeente heeft tot eind van het jaar de tijd om een WOZ waarde door te geven. De WOZ waardes zijn hier online gratis in te zien. Bij elke WOZ waarde staat de peildatum van de WOZ waarde.

Rente verlagen

WOZ gestegen, lagere hypotheekrente. Bij een renteopslag op uw hypotheekrente kan deze rente mogelijk omlaag. Dit kan alleen bij hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie.

Geldverstrekkers berekenen renteopslag bovenop de rente van de hypotheek. Is de woning gestegen dan veranderd de verhouding. De meeste woningen stijgen in waarde, uw risico opslag (renteopslag) kan daarbij waarschijnlijk omlaag, en komt in sommige gevallen te vervallen.

Voor meer informatie over het aanpassen van de hypotheekrente kunt u het best contact opnemen met uw geldverstrekker.

Bezwaar maken tegen uw WOZ waarde

Bent u het niet eens met de waardering van uw woning? Dan is het mogelijk om bezwaar te maken tegen de hoogte van uw WOZ waardering.

Er zijn verschillende partijen op het internet die u gratis willen helpen op basis van No Cure No Pay. Maar u kunt het ook eenvoudig zelf doen via onze website.

Zoek WOZ-waarde: